Oganiske og veganske pigmenter

Swiss Color lancerede helt nye pigmenter november 2021. Efter ny REACH lovgivning pr. 4/1-22 har vi opdateret alle pigmenter. Pigmenterne er blevet hurtig optagelige, er mindre traumatiske for huden, samt er behandlingerne blevet forkortet, mens kvaliteten er blevet forbedre endnu engang. 

Swiss Color® er en global virksomhed med ekspertise inden for Permanent Make up, Microblading, medicinsk pigmentering & Beauty. Her i blandt kvalitetsprodukter og uddannelser. Swiss Color er leverandør til over 70 lande og 5 kontinenter. 

“Beauty That last” er vores drivende slogan. Swiss Color® følger en klar vision om, at blive verdens førende Permanent Make up og Microblading brand. Drevet af beslutsomhed og en uendelig strøm af innovative ideer arbejder vi kontinuerligt med, at skabe et globalt brand, der når ud til hvert hjørne af jorden. Med lidenskab og dedikation stræber Swiss Color® efter, at udvikle de mest prestigefyldte og højkvalitetsprodukter, som skønhedsindustrien har at tilbyde.

Vi tilbyder pure organisk klasse a pigmenter lavet på Carbon, som lever op til den nye REACH lovgiving.  Farveindustrien indenfor permanent makeup er i rivende udvikling. Alt det du måske vidste førhen om pigmenter er ikke gældende mere. Din opdateret viden starter her: 
Alle pigmenter indeholder både et organisk og inorganisk pigment. Vi kommer til, at gennemgå, hvordan dette hænger sammen og meget mere- gør dig selv klogere på pigmenter generelt, vores farver, kvalitet og hvad, der adskiller os fra andre mærker. Sikkerhed og kvalitet er Swiss Colors varemærke. Vores produkter skaber bla. smukke resultater- ikke mindst tilfredse kunder. Når en kunde har anvendt vores produkter i deres behandlinger, oplever de at kunderne komme igen og igen. Med vores unikke farveformler, er det muligt, at skabe flotte resultater uden misfarvninger som røde, grønne, blå stræk grå eller lilla fading over tid. Vores pigmenter er lavet af rå klasse A materiale, speciel udviklet til permanent makeup og medicinsk pigmentering.
På billedet ses et helede resultatet af hårstrå. Videoen viser, hvordan vores farver ser ud i huden efter 1 år-her ses ingen migration, ændring af farve eller uønsket ujævn fading. Alle hårstrå er stadig intakt med en afdæmpet farve. 

Pigment/farvers indhold:

Der findes 3 base ingredienser, der anvendes til, at lave indholdet i permanent makeup farver. Iron oxide/jernoxider (Inorganisk), Titanium (inorganisk) sammen med eller uden organisk base pigment. Hos Swiss Color bruger vi Carbon (inorganic) og organsike pigmenter af højeste kvalitet, som base. Molekylerne er forskellige og har forskellige effekter. Ingredienserne kan være naturlige og/eller syntetiske. Alle mærker tilbyder kun syntetiske farver/pigmenter den dag i dag, da man med naturlige pigmenter har en for stor risiko for, at fremkaldelse allergier. Vegetabilske farvestoffer, kan nemlig forårsage alvorlige allergiske reaktioner, for dem der ikke kan tåle dem. Farver fra planter, nødder og ikke mindst direkte metal ind i kroppen. 

Hvis et pigment skal være helt rent og kunne kaldes 100% organisk må det ikke indeholde noget andet pigment.  Men, hvordan finder man så ud af, hvad farverne indeholder? Det gør man ved, at kigge bag på flasken eller indpakningen på selve farverne. Der står enden det oplyste indholdsnavn eller nedenstående beskrevet CI kode. 

Iron oxide.

Du finder denne ved navn eller CI kode: De tre mest brugte er: 

CI 77499, CI 77492, CI 77491. Iron oxideer et meget stabil pigment.  Pigmentet er lavet af (sten og støv) fundet naturligt i naturen sammen med metal arter. Pigmentet kaldes også mineraler. Iron oxide har en stor partikelstørrelse, som giver en god dækkeevne. Iron oxide har den bagside, at de kan skifte farve i huden. Ofte for mange misfarvninger her iblandt røde eller meget grå/blålige bryn eller eyeliner efter ca. 1 år og frem, som ikke sådan lige forsvinder igen. Dette gælder ligeledes ved læbepigmenter, der har dette indhold. Man kan både med bryn, læber og eyeliner pigmenter med Iron Oxide opleve ujævn fading og a la plamager/klatter i huden over tid. Pigmentet har ligeledes tendens til, at migrerer i huden (smatte ud). Den trælse brynfarve kan være enorm svær, at dække og den er næsten umulig, at fjerne igen med laser.  

På billedet ses en behandling med indhold af Iron oxide. Den anvendte metode var først microblading, hvor fadingen over tid først blev rød. Herefter har man prøvet, at dække den røde farve med skygge med samme type pigment af andet mærke. Brynet er over tid blevet til et lilla bryn. 

Titanium dioxid.

Du finder denne ved navn eller CI kode: 77891

Pigmentet er et inorganisk og et mineralsk AKA-porcelæn ler og metal pigment. Pigmentet har en lysningseffekt og blandes ofte sammen med Iron oxide eller organiske pigmenter for bedre implementering. Bagsiden ved, at anvende dette pigment er, at dermis ikke genkender det som sit “eget”, men som et fremmedlegeme. Huden indkapsler farven, som et kritligenedestof og har herved svært ved, at adskille sig fra det igen. Titanium integrerer naturligt med ilt. Titanium bruges bla. Også  i 3/4 læbepigmenter, da “solfiltret” får farven til at holde bedre. Titanium bruges hos nogle brands, som et fyldestof. Det binder godt med Iron oxide, da sammensætningen er let optagelig. Titanium bruges ligeledes til, at lave lyse pigmenter i alle slags farver til permanent makeup. Nogle oplever stærk gråfarve ved fading over tid i huden ved brug af disse pigmenter. Der kan sidde farverester i huden op til 10 år+. Farver der indeholder titanium dioxid kan være svær at fjerne med laser.

Her på billedet kan ses et nap 4 årige gammel hårstrå bryn ( ikke lavet af os)

95% af alle permanent makeup brands i hele verden har en blanding af inorgansike og organiske pigmenter i deres farver for, at skabe stabilitet og holdbarhed. Begge pigmenter har en god mæthed i huden og optages hurtigt. Det kan på sin vis være en god ting, men bagsiden er, at mange oplever alle de overstående beskrevet tiltag, som misfarvninger, grålige bryn pletter og ujævnheder på sigt. 
Flere faktor som dybde, nybegynder, erfaren artist, teknik, hudtype, genetik, farvevalg, mængde af farve osv. Afhænger af graden af det uønsket resultat og fading over tid. Man kommer ikke udenom at flertallet oplever disse oplyste faktor. Inklusiv os i klinikken. Vi har prøvet alle typer farver i vores tid som permanent makeup artister. Artisterne på de udførte behandlinger, hvis arbejde ses på ovenstående billeder, var erfarne artister. 

Carbon pigment:

          CI kode:77266

Denne farve kan både være organisk og inorganisk. Vi bruger den organsike del i vores pigmenter. Carbon er lavet på kulstofkæder, som er kulstoffatomer, der danner en organisk molekyle. Det var oprindeligt et pigment naturligt fra naturen. Traditionel organisk pigment kan være svært, at implementere, samt er det kendt for at have en rigere holdbarhed. For at løse dette problem blander de fleste mærker pigmentet med enden Iron oxide eller Titanium Dioxid eller i vores tilfælde inorganisk corbon. Vores speciel udviklede pigmenter for smukke, naturtro resultater forsvinder over tid. 
Det er her Swiss Color kommer ind i billedet med deres helt unikke formel. De har siden 2013 udviklet rene organiske pigmenter. Swiss Colors farver er 100% uden botanik jernoxider. Pigmenterne fader ikke bare flot, de ligger sig også flot i huden, som en let skygge, uden at klatte, eller fade i en træls farve eller migrerer i huden- heller ikke over tid. Pigmenterne er farvestabile, selv på de mest udsatte hudtyper og ligger sig yderst naturlig i huden. Farverne holder selv på fedtet, grove og sensitive hudtyper, selv med hårstrå metoden. Vi har aldrig erfaret disse smukke resulater indenfor andre permanent makeup brands før. Farverne er stabile og har en yderst lang holdbarhed uden at klatte. De er ikke biologiske aktive, så farven forsvinder naturligt, og gradvist over en periode, hvis den ikke opfyldes. Partiklerne er mindre, lyse og naturlige, hvilket gør at fading er over forventning. Pga. Farvenes små partikler, vil kroppen udstøde farven igennem, lymfeystemetgennem tiden. Strukturen er smooth, let og nem at arbejde med. Farverne holder sig flotte år efter år. Pigmentet kan let fjernes med laser. 

 

Pris og kvalitet

Pris og kvalitet går altid hånd i hånd. Selve indholdet af pigmenterne, er der stor forskel på. Både inorganiske og organiske pigmenter findes i forskellige kvaliteter og renligheder, hvilket ofte er medbestemmelse til den pris den sælges for. Jo, billigere et blandingspigment er, jo billigere farver kan der tilbydes. Dette endvidere, betyder også rigere kvalitet, indhold og risiko for komplikation af migration af farven, og farveskift til grå/blå, rød, grøn. De fleste brands bruger fyldes stof som Zinnс, Titanium Dioxide, Aluminium eller Barium Salt. I nogle tilfælde vælger nogle brands ikke, at oplyse om hele indholdet. Det er her det kan blive endnu mere tricky. Forbrugeren kan derfor misledes til, at tro at de kan aflæse indholdet, men alligevel ikke ved hvad de reelt indeholder- alle kan lave et flot resultatet lige efter endt behandling, men den rigtige kvalitet ses over tid. Ikke bare på en person eller få personer, men gentagende over en længere årrække på alle behandlede. 

 

Om man er til det ene eller anden pigment afhænger af den enkelte artist. Vi har arbejdet med alle type farver, der er har/er på markedet og vi har aldrig set så flotter helinger over tid, som med Swiss Colors. Vi har aldrig haft så mange tilfredse kunder og så stor en kundekreds, som da vi skiftede til dette kvalitetsbrand, derfor konkludere vi at ud fra tilfredshed, at det var det rette valg for os. Den succes vil vi gerne videregive til dig.