100% naturlige, organiske og veganske pigmenter

Vi er de ENESTEpå markedet, der til dato tilbyder 100% pure organiske pigmenter. Det betyder bla. også, at vi har patent på processen og indholdet. Swiss Color, er det eneste brand, der besidder denne renlighed og derfor det eneste brand, der kan dokumentere indholdet og oplyser omkring det.
Mange brands bruger ordret “organiske pigmenter”, uden at refererer til, at det ikke er det eneste pigment farven indeholder.  Farveindustrien indenfor permanent makeup er i rivende udvikling. Alt det du måske vidste førhen om pigmenter er ikke gældende mere. Din opdateret viden start 2021 er her.
95 % af alle farver indeholder både et organisk og inorganiskpigment. Vi kommer til, at gennemgå, hvordan dette hænger sammen og meget mere- gør dig selv klogere på pigmenter generelt, vores farver, kvalitet og hvad, der adskiller os fra andre mærker. Sikkerhed og kvalitet er Swiss Colors varemærke. Vores produkter skaber bla. smukke resultater- ikke mindst tilfredse kunder. Når en kunde har anvendt vores produkter i deres behandlinger, oplever de at kunderne komme igen og igen. Med vores unikke farveformler, er det muligt, at skabe flotte resultater uden misfarvninger som røde, grønne, blå stræk grå eller lilla fading over tid. Vores pigmenter er lavet af rå klasse A materiale, speciel udviklet til permanent makeup og medicinsk pigmentering- både indholdet, men også processen gør, at vi differentier os fra alle andre brands/mærker i hele verden. Og ja, du læste helt rigtigt. Der findes ingen på markedet, der har så rene pigmenter i deres farver. 
På billedet ses et helede resultatet af hårstrå lavet med vores IB pigmenter. Videoen viser, hvordan vores farver ser ud i huden efter 1 år-her ses ingen migration, ændring af farve eller uønsket ujævn fading. Alle hårstrå er stadig intakt med en afdæmpet farve. 

Pigment/farvers indhold:

Der findes 3 base ingredienser, der anvendes til, at lave indholdet i permanent makeup farver. Iron oxide/jernoxider, inorganic/Inorganisk og organic/organisk base pigmenter. Molekylerne er forskellige og har forskellige effekter. Ingredienserne kan være naturlige og/eller syntetiske. De fleste mærker laver kun syntetiske farver den dag i dag, da man med naturlige pigmenter har stor risiko for, at fremkaldelse allergier. Vegetabilske farvestoffer, kan nemlig forårsage alvorlige allergiske reaktioner, for dem der ikke kan tåle dem (farver fra planter og nødder og ikke mindst direkte metal ind i kroppen). 

Hvis et pigment skal være helt rent og kunne kaldes “organisk må det ikke indeholde, Iron oxideeller Titanium doxid, som er et inorgansike pigment. Men hvordan finder man så ud af, hvad farverne indeholder? Det gør man ved, at kigge bag på flasken eller indpakningen på selve farverne. Der står enden det oplyste indholdsnavn eller nedenstående beskrevet CI kode. Man skal dog være opmærksom på, at nogle brands undlader hele indholdsfortegnelsen. Her er er det kun en kemirapport fra en uafhængig part, der reelt kan gennemskue indholdet.

Iron oxide.

Du finder denne ved navn eller CI kode: De tre mest brugte er: 

CI 77499, CI 77492, CI 77491. Iron oxideer et meget stabil pigment.  Pigmentet er lavet af (sten og støv) fundet naturligt i naturen sammen med farlige metal arter. Pigmentet kaldes også mineraler. Iron oxidehar en stor partikelstørrelse, som giver en god dækkeevne. Iron oxidehar den bagside, at de kan skifte farve i huden. Ofte for mange misfarvninger her iblandt røde eller meget grå/blålige bryn eller eyeliner efter ca. 1 år og frem, som ikke sådan lige forsvinder igen. Dette gælder ligeledes ved læbepigmenter, der har dette indhold. Man kan både med bryn, læber og eyeliner pigmenter med Iron Oxideopleve ujævn fading og a la plamager/klatter i huden over tid. Pigmentet har ligeledes tendens til, at migrerer i huden (smatte ud). Den trælse brynfarve kan være enorm svær, at dække og den er næsten umulig, at fjerne igen med laser.  

På billedet ses en behandling med indhold af Iron oxide. Den anvendte metode var først microblading, hvor fadingen over tid først blev rød. Herefter har man prøvet, at dække den røde farve med skygge med samme type pigment af andet mærke. Brynet er over tid blevet til et lilla bryn. 

Titanium dioxid.

Du finder denne ved navn eller CI kode: 77891

Pigmentet er et inorganiskog et mineralsk AKA-porcelæn ler og metal pigment. Pigmentet har en lysningseffekt og blandes sammen med Iron oxideeller organiske pigmenter for bedre implementering. Bagsiden ved, at anvende dette pigment er, at dermisikke genkender det som sit “eget”, men som et fremmedlegeme. Huden indkapsler farven, som et kritligenedestof og har herved svært ved, at adskille sig fra det igen. Pigmentet anvendes bla. i solcreme som UV filter.  Titanium integrerer naturligt med ilt. Titanium bruges bla. Også  i 3/4 læbepigmenter, da “solfiltret” får farven til at holde bedre. Titanium bruges hos nogle brands, som et fyldestof. Det binder godt med Iron oxide, da sammensætningen er let optagelig. Titanium bruges ligeledes til, at lave lyse pigmenter. Nogle oplever stærk gråfarve ved fading over tid i huden ved brug af disse pigmenter. Der kan sidde farverester i huden op til 10 år+. Farver der indeholder titanium dioxid kan være svær at fjerne med laser.

 

95% af alle permanent makeup brands i hele verden har en blanding af inorgansike og organiske pigmenter i deres farver for at skabe stabilitet og holdbarhed. Begge pigmenter har en god mæthed i huden og optages hurtigt. Det kan på sin vis være en god ting, men bagsiden er, at mange oplever alle de overstående beskrevet tiltag.
Flere faktor som dybde, nybegynder, erfaren artist, teknik, hudtype, genetik, farvevalg, mængde af farve osv. Afhænger af graden af det uønsket resultat og fading over tid. Man kommer ikke udenom at flertallet oplever disse oplyste faktor (inklusiv os i klinikken. Vi har prøvet alke typer farver i vores tid som permanent makeup artister). Artisterne på de udførte behandlinger, hvis arbejde ses på ovenstående billeder, var erfarne artister. 

Organisk pigment:

          CI kode:77266

En farve er organisk, hvis den KUN indeholder 100% organisk indhold. Et organisk pigment er lavet på carbon. Carbon er lavet på kulstofkæder, som er kulstoffatomer, der danner en organisk molekyle. Det var oprindeligt et pigment naturligt fra naturen. Traditionel organisk pigment kan være svært at implementere, samt er det kendt for at have en rigere holdbarhed. For at løse dette problem blander de fleste mærker pigmentet med enden Iron oxideeller Titanium Dioxid. 
Det er her Swiss Color kommer ind i billedet med deres helt unikke formel. De har siden 2013 udviklet 100% rene organiske pigmenter. Udover at være 100% rent, er de glyserin, hvilket bla. gør, at de adskiller fra andre brands. Swiss Colors farver er 100% uden botanik jernoxider. Pigmenterne fader ikke bare flot, de ligger sig også flot i huden, som en let skygge, uden at klatte, eller fade i en træls farve eller migrerer i huden- heller ikke over tid. Pigmenterne er farvestabile, selv på de mest udsatte hudtyper og ligger sig yderst naturlig i huden. Farverne holder selv på fedtet, grove og sensitive hudtyper, selv med hårstrå metoden. Dette er altid set før indenfor permanent makeup brands. Farverne er stabile og har en yderst lang holdbarhed uden at klatte. De er ikke biologiske aktive, så farven forsvinder naturligt, og gradvist over en periode, hvis den ikke opfyldes. Partiklerne er mindre, lyse og naturlige, hvilket gør at fading er over forventning. Kroppen genkender dem som sit eget, hvilket betyder,, at dermisikke prøver at bekæmpe eller indkapsle farven, så den ikke forsvinder fra huden igen. Pga. Farvenes små partikler, vil kroppen udstøde farven igennem, lymfeystemetgennem tiden. Strukturen er smooth, let og nem at arbejde med. Farverne holder sig flotte år efter år. Pigmentet kan let fjernes med laser. 

Pris og kvalitet

Pris og kvalitet går altid hånd i hånd. Selve indholdet af pigmenterne, er der stor forskel på. Både inorgansike og organiske pigmenter findes i forskellige kvaliteter og renligheder, hvilket ofte er medbestemmelse til den pris den sælges for. Jo, billigere et blandingspigment er, jo billigere farver kan der tilbydes. Dette endvidere, betyder også rigere kvalitet, indhold og risiko for komplikation af migration af farven, og farveskift til grå/blå, rød, grøn. De fleste brands bruger fyldes stof som Zinnс, Titanium Dioxide, Aluminium eller Barium Salt. I nogle tilfælde vælger nogle brands ikke, at oplyse om hele indholdet. Det er her det kan blive endnu mere tricky. Forbrugeren kan derfor misledes til, at tro at de kan aflæse indholdet, men alligevel ikke ved hvad de reelt indeholder- alle kan lave et flot resultatet lige efter endt behandling, men den rigtige kvalitet ses over tid. Ikke bare på en person eller få personer, men gentagende over en længere årrække på alle behandlede. 

 

Om man er til det ene eller anden pigment afhænger af den enkelte artist. Vi  har arbejdet med alle type farver, der er har/er på markedet og vi har aldrig set så flotter helinger over tid, som med Swiss Colors. Vi har aldrig haft så mange tilfredse kunder og så stor en kundekreds, som da vi skiftede til dette kvalitetsbrand, derfor konkludere vi at ud fra tilfredshed, at det var det rette valg for os. Den succes vil vi gerne videregive til dig.