Læs hele siden igennem, inden du beslutter dig for, at få permanent makeup. Det er vigtig, at du har sat sig ind i, hvad det betyder, nu og fremadrettet. 

Permanent makeup er en semi permanent behandling, hvor du kan opnå et velplejet og naturligt udseende 24 timer i døgnet. Behandlingen udføres ved, at farvelægge udvalgte områder i ansigtet. Her indrammes og skabes farve og form til, enhver kvinde/mands manglende hårvækst, asymmetri, overplukning, eller pga. heldbredsmæssige årsager. Vi er specialister i, at guide dig til den metode, der passer bedst til dig, med din individuelle baggrund og hudtype. 

Permanent makeup er et kunstnerisk håndværk. Det kræver en hel del viden og erfaring, samt hårdt arbejde og træning hver dag for, at kunne mestre tillærte teknikker, tilpasse disse og vejlede, til hver enkeltes hudtype, ansigt, ønske og respekten for det naturlige flow. Det kan ikke siges nok gange, at permanent makeup ikke bare er permanent makeup. Dette er et håndværk for, hvert enkelte behandler. Dette betyder også, at kvaliteten og designet er meget forskelligt fra person til person. 

Da der arbejdes i ansigtet anbefaler vi, at man ikke går på kompromis med integritet, faglighed og kunstneriske færdigheder, som er alt afgørende for udfaldet af behandlingen. Pris og kvalitet går oftes hånd- i hånd. De fleste gode artister, har brugt mange penge på uddannelser, og har erfaring i baggagen, hvilket afspejler prisen på deres håndværk. Envidere betyder valg af farve, der bruges til permanent makeup, rigtig meget for det endelige resultatet, da farven tilpasses den enkeltes nuancer. Farveindholdet i pigmenterne/de farver der anvendes har en reel betydning for, hvordan resultatet ser ud efter 1-2 år- Det at lave et flot resultatet nu og her, viser ikke om de anvendte farver i behandlingen, er af høj kvalitet. Men at kunne fremvise et flot farve over tid, 1-2 år er noget andet. 

Vi går ikke på kompromis med pris, sikkerhed og kvalitet. Vi bruger derfor Swiss Colors udstyr og farver.  Swiss Colors er et kvalitetsmærke, hvilket prisen også afspejler. Farverne er som det ENESTE brand i hele verden 100% organisk. Dvs. At du ikke får røde, grønne, blå, eller stærke grå bryn/eyeliner over tid hos os. Både bryn, læber og eyeliner, vil fade tro til deres oprindelige farve uanset, hvor længe der går.

Alle behandlinger i klinikken bliver udført med et professionelt udstyr, som kun er egnet til permanent makeup. Vi efteruddanner os løbende, så vi altid er med på de nyeste teknikker og udstyr for, at kunne tilbyde dig den bedste kvalitet. Alt udstyr og farver lever op til regler og betingelser, der står i overrensstemmelse med EU´s høje krav og kriterier.  

Stella Simon`er vores International Swiss Color Træner. Hun er bla. drivkraften i firmaet og den du møder, når du henvender dig ang. spørgsmål. Hun er en eftertragtet artist- hendes professionelle tilgang, unikke håndværk, kvalitets udstyr og farver fra Swiss Color har banet vejen for hendes succes. Resultaterne af behandlingerne er enestående. Alle teknikker er udarbejdet efter kunsteriske færdigheder. Vi anvender ikke en “skabelon”. Alle behandlinger bliver nøje skræddersyet efter den enkelte. Stella Simoné er kendt for, at lave exceptionelle, naturlige og detaljeorienteret resultater. Man finder derfor ikke ét bryn der er ens i hele hendes karriere. 

Tryk på billedet og læs mere om det ønskede område og/eller behandling

Vigtig information

Holdbarhed, forventning & resultat

Hvor mange behandlinger skal der til? (opstart).

Én behandling er aldrig nok. Som udgangspunkt skal man igennemsnit regne med 3 behandlinger i alt med 4-10 ugers mellemrum, før et behandlingsforløb betragtes som færdig. (Dette er gældende ved normale hudtyper).

Nogle hudtyper har svære ved, at optage farve. Dette ses ved, at der skal flere end de gennemsnitlige 3 behandlinger til, før farven holder ved. Disse hudtyper er sjældne, men de ses engang indimellem, hvor der skal 4-5 behandlinger til, før et resultat ses som færdigt. Dette er en helt normal procedure. I værste tilfælde, kan der ske fuldstændig udstødelse af pigmentet dvs. At huden ikke lagre farven og videre behandlinger fortages ikke. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger, der er fortaget, dette anses for at være en yderst sjældent risiko.  

Det er meget normalt, at brynene vil være ujævne, mangle farve hist og pist efter 1. behandling. De har højest sandsynligt heller ikke holdt farve samme sted på begge bryn efter heling, hvilket kan syne som asymmetri. Samtidig kan farven ændre sig fra meget utydelig farve i huden, til mere mættet farve efter 14-21 dage. Dette skyldes, at det er ny tynd hud, der er ved at dannes. Det ændrer sig gradvist efterhånden, som huden heler og genopbygges. Man kan derfor ikke regne med den endelige farve ved alle typer behandlinger, før end på 30 dag.

Når man kommer til 2 behandling, kan man trygt regne med at vi, som behandlere retter alle de små ujævnheder til.

Permanent makeup og holdbarhed?

Når der refereres til, at permanent makeup holder op til 5 år, er det en sandhed med modifikationer.

Det er korrekt, at der hos nogle kan sidde rester af pigment, men man kommer altså ikke udenom, at skulle genopfriske sit permanente makeup. Anbefalingen lyder på Colorboost/opfyldning af bryn én gang imellem 6-12 mdr. for, at opretholde det flotteste resultat i form og farve. Ofte kan du med læber & eyeliner gå længere tid uden opfyldning igennemsnit 1-2 år.

OBS: Det man skal regne med i forhold til holdbarhed og dette gælder ved alle typer behandlinger, indenfor permanent makeup er, at hudtype, livsstil, sol-eksponering, medicin, hudbehandlinger, produktforbrug, stressniveau, hormonbalance etc. Har indflydelse på længden af holdbarheden. Nogle skal derfor have en årlig opfyldning før 6 mdr. (dog sjældent). 

Bliver form eller farve “træls” betyder det, at det er tid til en opfyldning. Får du ikke din opfyldning i tide, kan det betyde 2 årlige opfyldninger med kort mellemrum, da der er forsvundet for meget farve til, at kunne dække området på 1 behandling.

Nogle hudtyper vil samtidig udskyde dele eller hele farven ved opfyldning, selvom deres opfyldningsperiode er overholdt. Dette er uden for vores hænder. Vi kan aldrig forudsige, hvordan levende væv, hormonelle forandringer, stressniveau osv. har indflydelse på kroppen. Det kan i nogle tilfælde betyde 2 årlige opfyldninger med kort mellemrum for at jævne farven . I visse tilfælde kan man ikke lave brynene helt ens i optagelse af farve. I sjældent tilfælde, kan der ske total udstødelse af farven. 

Her anses et resultet med mindre optagelse af farve, som værende tilfredstillende, udfra den hudtype man nu har, da det ikke er muligt at tvinge huden til at optage farve. Fordelen er, at man har en from at tegne sit makeup efter. 

Vi har erfaret, at jo flere årlig opfyldning man får hos os, jo mere kan vi mætte huden på problematiske områder. Dog er der aldrig nogen garantier. Alle ekstra behandlinger er på egen regning.

Jo mere naturligt look, jo ringere holdbarhed desværre. Dette skyldes, at man disponerer langt mindre farve ned i huden. Fordi farven disponeres meget fint og så overfladisk som overhovedet muligt i huden, vil det også forsvinde langt hurtigere. Dette er samtidig også gældende ved valg af lyse farver. 

Er alle hudtyper ideelt for microblading/hairstoke?

Nej, desværre. Det er ikke alle hudtyper, der er velegnede til denne metode. Ikke alle kan få et godt resultat. Dette gør sig gældende for grove, samt sensitive og nogle gange fedtet hudtyper. Det bliver ganske enkelt ikke altid et super flot resultat med synlige hårstrå.  Man kan her gøre et forsøg med Nano Hairstroke. Nano Hairstroke laves med maskine. Her her man samme mulighed for, at prøve at lave hårstrå. Det ses, at hårstå lavet med maskine, har en længere holdbarhed og synlighed ved udsatte hudtyper, der ønsker hårstrå. Bliver resultatet ikke tilfredstillende, kan man med fordel ændre til powder brows. Powder brows er for alle hudtyper (omrbre, soft shading osv.) 

Hvorfor fader mine bryn i en rødlig/blå/grøn farve?

VI ANVENDER IKKE FARVER, DER SKIFTER FARVE I HUDEN.

Farvebrand sammen med genetik, hudtype og behandlerens teknik har betydning for, hvordan dit permanent makeup, vil fade igennem tiden. Vores farver fader i en neutral farve, og kan højest miste lidt af deres glød. Dette anses for, at være helt normalt. For dine kommende/nuværende bryn en koldere tone, så skal du komme ind og få dit årlige colorboost. Dette kræver ofte kun 1 behandling at tilføre varme i brynet. Du kan altså ikke få røde, grønne, blå eller misfarvede bryn her hos os. 

Organiske og inorganiske farver indeholder jernoxider, som har tendens til, at kunne blive røde, grønne, blå og/eller stærk grå med tiden. Pigmentet kan samtidig sidde sidde i huden i 10 år + ved forkert teknik og dybde. 

Vi har før arbejdet med disse farver. Vi anvender ikke disse pigmenter længere i klinikken, da farverne over tid ikke var tilfredstillende. Vi anvender kun Swiss Colors pigmenter, som er organiske syntetiske. De fader tro til deres oprindelige farve og fader flot over tid. Vores kunder vender tilbage med smukke farver i huden gang på gang. 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker mit permanent makeup længere og hvordan skal jeg forvente, mit permanent makeup fader over tid?

Vi bestræber os altid på, at skabe den mest naturlige udgave af dig dvs. At både, bryn, læber og eyeliner, bliver lagt og skræddersyet efter dine konturer, så de fader naturligt over tid til dit naturlige træk i ansigtet.  

I nogle tilfælde, ligger ens naturlige bryn, udenfor de naturlige konturer fx. er vi i visse tilfælde nød til at løfte et bryn for at skabe symmetri. I andre tilfælde sidder det naturlige bryn på øjenlåget, hvor vi er nød til at “løfte” brynet lidt højere end det naturlige med din accept. Nogle har et ønske om en mørkere farve af læber, bryn og større eyeliner. Her vil fadingen være lidt mere synlig overtid, end hvis man fik et helt naturligt 100% efter egen asymmetri og hår placering. I samspil med dig, finder vi ud af om du ønsker det ene eller andet. 

Det er vigtigt at vide, at de pigmenter, vi anvendes i klinikken til, at farvelægge huden, har en levetid. De er lavet til, at forsvinde over tid, hvis den korrekte teknik og dybde anvendes. 

Ønsker man ikke længere sin permanent makeup, så fravælger man sin årlige opfyldning. Herefter vil området fade gradvist over tid- generelt er brynet væk indenfor et par år. Hos nogle hudtyper forsvinder farven hurtigere end andre. Man skal dog være indstillet på, at der kan være synlige farverester i huden over en periode. Dette er et ufrivilligt faktum, som ikke kan fravælges- er man ikke indforstået med dette, så anbefaler vi ikke, at få permanent makeup.  

Vi anvender Swiss Colors pigmenter, som fader utrolig flot over tid, uden at se klattet ud, blive røde, grønne, eller stærke mørke pletter i huden. Hos nogle hudtyper kan man dog ikke undgå, at farverne mister deres varme. 

Vores læbefarver fader også utrolig flot i en neutrale farve, uden klatter eller se misfarvet ud. De fader gradvist mere synligt fra huden. 

Vores eyeliner farver, fader også mindre og mindre synlig over tid uden at skifte farve. 

Hvis du vil være sikker på en flot fading, så vælg altid en behandler, der anvender Swiss Colors pigmenter/farver. 

Er alle kandidater for permanent makeup?

Nej, kke alle er kandidater for permanent makeup. (læs emnet om ”hvornår er man ikke kandidat til, at få permanent makeup” sidst på siden). Har du en af de oplyste tilstande, så bedes du kontakte Stella Simoné og får en afklaring på, om du kan få permanent makeup og evt. Risici ved dette.

Selvom man ikke har nogle af de beskrevne tilstande, vil vil i nogle specifikke tilfælde vælge at takke nej, til at behandle. 

Hvilket bryn skal jeg vælge ?

Vi henviser til, at læse om de forskelige metoder længere oppe, inden man booker en tid til en behandling. Først tages der højde for ønske, herefter kræves det, at man har den rette hudtype og evt. hår-mængde til den ønskede metode. 

Det er desværre ikke altid muligt, at få den metode man ønsker sig. Man kan i nogle tilfælde prøve, den ønskede metode og her skifte over til en anden, hvis resultatet ikke bliver som forventet. 

Er du i tvivl om din hudtype, er du altid velkommen til at tage kontakt, så guider vi dig. 

Koster det penge at holde ved lige?

Ja, det koster penge, at holde sit permanent makeup ved lige. Man skal som beskrevet længere oppe, regne med én opfyldning imellem 6-12 måneder for, at holde et frisk look. Det kan komme bag på nogen, at permanent makeup skal holdes ved lige. Permanent makeup er kun en semi-permanent makeup behandling, som ligges i det øverste hudlag og som gradvist vil forsvinde, i takt med at huden fornyer sig ca. Hver 30 dag.

Ligesom ved alle andre kosmetiske behandlinger skal disse type behandlinger også holdes ved lige. Antal årlige opfyldninger og holdbarhed er bestemt ud fra oplyste faktor længere oppe. Vi kan derfor ikke gøres ansvarlig for dette. 

Er aftercare vigtig ?

Når behandlingen er slut, og vi har udført vores arbejde, så er det dig der skal passe og pleje dine bryn, efter de retningslinjer du har fået af din behandler. 70% af resultatet afhænger af om man følger aftercaren. Du får udleveret aftercare instrukser efter din behandling.

Overholder man sin aftercare til punkt og prikke, er der en meget større sandsynlighed for, at man vil hele pænt og bevare så meget af farven som muligt, hvilket kan spare en for flere unødvendige touch ups, som koster penge. Samtidig er der ingen garanti for holdbarhed eller resultat, da der arbejdes i leverede hud, hvilket vi som behandler ikke har nogen indflydelse på.

Hvad kan man opnå med permanent makeup?

Behandlingsprocedure, sikkerhed og selve processen

Permanent makeup, som også kaldes en kosmetisk tatovering, kan være en del misvisende i selve navnet, da denne type behandling kun er en semi-permanent behandling og intet har med en ”normal” tatovering, at gøre, eller det at behandlingen er permanent. Ved permanent makeup arbejder man kun i epidermis, som er det yderste hudlag. Her disponerer man pigmentfarverne ned i huden, som gradvist forsvinder i løbet af et par år fra den synlige hudflade. I nogle tilfælde kan noget farve sidde længere tid i huden. Ved ekstreme tilfælde, hvor der er blevet gjort brug af billige farver, der fx. indeholder jernioxid og/eller ved forkert brug af teknik/tryk ved manglende grundig uddannelse af artisten, kan farverester i huden være permanente. 

Det er derfor vigtig, at lave en grundig undersøgelse af den artist, du ønsker skal lave dit permanent makeup- det sidder trods alt lige i ansigtet og det kan blive en lang og bekostelig affære, at skulle igennem laserfjernelse, hvis dit nylavede PMU ikke bliver som forventet. Pris og kvalitet går ofte hånd i hånd. 

Permanent makeup er et håndværk, der kan laves manuelt eller med maskine. Her hos os bliver alle behandlinger lavet ud fra æstetiske principper, så hver enkelt behandling skræddersyes efter den enkelte persons ansigtsstruktur. Igennem en sikker hånd og sans for struktur opmåles og korrigeres det ønskede resultat.

Behandlingsforløbet

Information om sikkerhed og procedure:

Alle behandlinger starter med udleveret information omkring permanent makeup, forventning, risici mm. Der underskrives herefter en samtykkeerklæring, hvor man giver sin underskrift på, at man har læst og forstået alle informationer.  Herefter vil der være en personlig snak om ønske og forventninger. Der ydes ligeledes bedøvelse under hele forløbet, så smerte formindskes. Derefter sker opmåling og optegning, hvor kunden skal bekræfte og godkende, før det permanente bryn påbegyndes.

Proceduren:

Under hygiejniske forhold arbejdes ,der i det yderste lag af huden (epidermis), hvor pigmentet/ farven disponeres ned i. Nogle oplever en let smerte og andre en lidt større. Dette er meget forskelligt og individuelt. Det er derfor vigtig, at man er forberedt- har spist og fået væske inden behandlingen.

Efter behandlingen:

Skal du forvente at det område, hvor der er blevet pigmenteret/farvelagt vil være rødt og hævet i nogle timer. Du kan sagtens køre bil og/eller tage direkte på arbejde efterfølgende. Dog er der forbehold som bla. sved, sol, vand, sauna og svømmehal, som man skal holde sig væk fra i 7-10 dage. Dette gælder ved alle behandlinger. Det er samme procedure hver gang.

Selve helingsprocessen:

Vare typisk fra 7-10 dage. Der vil i løbet af denne tid dannes sårskorpe på huden, der gradvist vil forsvinde. Det er derfor vigtigt i disse dage, at overholde aftercare -instrukserne, da 70% af det endelige resultat, afhænger af dit forløb bagefter og hvorvidt du overholder retningslinjerne. Du får udleveret alle informationer efter endt behandling. 

Hele permanent makeup proceduren:

Man skal i gennemsnit, altid regne med mindst 3 behandlinger i alt, før et resultat ses som færdigt. Antal behandlinger varier fra hudtype, genetik, livsstil heriblandt hormonelle forandringer, solforbrug, medicinforbrug osv. Der kan her være enkelte hudtyper, der skal have flere. Dette ses som en sjældent risici.

Alle behandlinger skal forgå med 4 – max 12 ugers mellemrum for, at opnå det bedste resultat. Det er derfor vigtig, at man kommer til sine efterfølgende touch up´s i dette tidsrum, da det ellers kan betyde flere behandlinger i sidste ende, før et pænt og jævnt resultat opnås.

Nogle hudtyper vil kræve flere behandlinger, hvilket betyder at selve hudtypen har svært ved, at holde på pigmentet/farven. Derfor kan der desværre ikke gives nogen garantier for, at pigmentet forbliver i huden eller, hvor mange behandlinger der skal til og hvor længe holdbarhedsperioden er. Vi kan derfor ikke holdes ansvarlig for manglende pleje, mangelene efterbehandlinger, ukorrekte oplysninger ift. medicin og heldbredstilstande.

Det er ligeledes ikke muligt, at forudsige, hvordan huden vil reagere, og det endelige resultatet, da der arbejdes i levende hud. Du skal derfor være indforstået med, at det er på eget “ansvar” og reklamationer er derfor ikke mulige.  Det er dog meget sjældent, at resultatet ikke kan blive tilfredsstillende.

Efterfølgende holdbarhed:

Ønsker du at fremme holdbarheden af din nye permanent behandling er der nogle ting du kan gøre:

 • Brug altid solcreme med højt faktor på dit permanente område.
 • Brug aldrig cremer, kosmetisk behandling, peelinger med og uden laser, ansigtsrens og andre kosmetolog behandlinger på det pigmenterede område. Dette skal forgå 2 cm. fra pigmentet.

Permanent makeup er specielt for

Kvinder der ønsker et perfekt udseende 24 timer i døgnet, uden at have tid eller lyst til at forny deres makeup flere gange om dagen. Specielt for kvinder med lys hud, hvor bryn og læber ikke er ret synlige. Kvinder har mulighed for, at genopfriske konturer, som alderen har udvisket eller fx via overplukning af sine bryn. Udover dette er en udtryksfuld mund, det der hører nutidens skønhedsideal til. Kvinder der træner meget har også gavn af permanent makeup, da det er et godt alternativ fremfor makeup der løber. Permanent makeup kan også tilføre, det naturen ikke har skabt og give symmetri i bryn og læber og markering og facon til øjet.

Hvornår er man ikke kandidat ?

Hvis du lider af én eller flere af følgende tilstande, tilrådes det ikke at få påført permanent make-up.

 

Kontraindikationer: 

 • Diabetes (kan i nogle tilfælde godt få permanent makeup)
 • Hæmofili
 • Kronisk hudsygdom
 • Ekstremt kontakt allergi
 • Kardiovaskulære sygdomme
 • Brug af antikoagulanter
 • Keloid ar 
 • Bindevævssygdom
 • Psoriasis på det ønskede område
 • Lupus
 • Påførelse på områder der har været udsat for et plastikkirurgisk indgreb eller strålebehandling
 • Påførelse på områder med buler, mørke modermærker, hævelse eller anden form for irritation

 

Forbigående kontraindikationer:

 • Gravitet/amning
 • Hormon salver
 • Herpes i det ønskede område
 • Betændelse i kroppen
 • Acne behandling i form af creme eller piller. Her skal man vente 6 måneder
 • Andre hormorner/steioder. Her skal man vente 6 måneder
 • Laser behandlinger af gammelt PMU. Her skal man vente 5 uger fra sidste behandling.

Er du i tvivl, så kontakt os gerne. Fortæl altid ved booking, hvis du lider af en/eller flere sygdomme eller indtager medicin.

Andre fravalg: 

Vi har igennem årerne erfaret, at der er andre faktor, der betyder ,at vi må takke nej til en opgave. Både for at beskytte os selv, men også jer, som kunder for at undgå misfortåelser, og utilfredhed med behandlingsforløbet. 

Oplever vi, at du har svært ved, at beslutte dig ifølge optegning, forventning eller stilles der spørgsmål til vores faglighed og oplyste risici, så vi vil heller sige nej, til en opgaven/behandling, hvis vi ikke føler, at vi kan tilgodese kundens ønsker. 

Vi takker samtidig nej, til urealistiske opmålinger og ønsker, der måtte være indenfor permanent makeup. Vi laver kun naturlige konturer, der stemmer over ens med den enkeltes ansigtstruktur. 

Vi kan ofte ikke tilbyde kunder en behandlinger, hvis de har fået fortaget en permanent makeup behandling hos andet sted end os, på det ønskede område. Ved ukorrekt opmåling og teknik til farvelæggelse af huden er vo nødsagte til at takke nej til at behandle. Før vi kan sige ja, vurdere vi, om vi kan lave et bedre stykke arbejde, så resultatet bliver tilfredstillende. Den nuværende permanent makeup skal ofte være meget svag eller ligge inde for vores opmåling og placering af bryn.  

Har man et udgangspunkt vi ikke kan sige ja til, så har man mulighed for, at blive sendt videre til vores samarbejdspartner Laser removal Clinic. (tryk på linket og kom videre til deres hjemmeside). Tag gerne kontakt til os og hør om dine muligheder. Send os gerne et billede, så rådgiver vi dig derfra.  Alle henvisninger fra os til Laser Removal, vil man kunne opnå 10% rabat på alle dine behandlinger.