Areola, Ar og Camouflage

Medicinsk pigmentering

Medicinsk pigmentering er en beskrivelse for camouflering eller rekonstruktion af farve på huden i ansigt og krop efter sygdom, immunlidelse, kirurgi  eller ar efter ulykke. 

Man kan ligeledes have ufrivillige hvide pletter på huden, der er forårsaget af andre ting, hvor metoden kan være nyttig. Vi behandlere flere områder og opgaver.

Behandlingen bliver fortaget med et professionelt udstyr, som er udviklet til pigmentering af ansigt og krop. Mange kender området permanent makeup, som er den mest velkendte metode, der læner sig op af denne. Udstyret, nålene og pigmenterne er de samme, imens teknikker, dybde, farvevalg osv. Er helt unik for denne behandling. 

Ved at farvelægge huden ud fra tilsvarede nuancer kan vi skabe mere jævnhed på ansigt og krop. Metoden betyder ligeledes, at man med et næsten usynlig korrigering kan udjævne ufrivillig “pletter” på huden eller rekonstruktion af brystvorte/areola. Behandlingen kan anvendes af alle uanset hudfarve og køn.

Alle behandlinger i klinikken bliver udført med et professionelt udstyr, som kun er egnet til  medicinsk pigmentering. Alt udstyr og farver lever op til regler og betingelser, der står i overrensstemmelse med EU´s høje krav og kriterier.  Vores udstyr og produkter er bla. CE godkendt. Vi overholder alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og Sikkerhedstyrrelsen efter nye påkrav til “kosmetiske tatovør” pr. 1/7-21.

 Vi er yderligere godkendt af DKF som behandler og uddannelsescenter indenfor permanent makeup og medicinsk pigmentering, som er et nyt lovkravk

Areola

Har du været udsat ulykke, sygdom eller operation, hvor du har mistet hele, dele eller den ene brystforvorte, så har du muligheden for at få den “tegnet” på via 3D tegning. 

Behandlingen udføres med det samme udstyr som permanent makeup metoden.

Holdbarhed 2-5 år. 

Ar forbedring uden farve

Har du et ar efter ulykke, operation eller sygdom, så hr jeg muligheden for at forbedre dit ar. det kan være bulede ar eller ujævne ar. Behandlingen er permanent. Der skal ofte kun 1-2 dage til. 

Ar camouflage

Efter reducering af Ar ( nogle gange også uden) kan man med forel bruge camouflage farve på ar eller hvide pletter, hvis man synes at farven på fx. året er tydeligt. Denne behandling holder ofte i 1-5 år. 

Der skal ofte 2 behandlinger til. 

World's Fastest

Generel videon om behandlingerne

Hvor mange behandlinger skal der til? (opstart).

Én behandling er aldrig nok. Som udgangspunkt skal man igennemsnit regne med 2-3 behandlinger i alt med minimum 4-10 ugers mellemrum, før et behandlingsforløb betragtes som færdig. (Dette er gældende ved normale hudtyper).

Nogle hudtyper har svære ved, at optage farve. Dette ses ved, at der skal flere end de gennemsnitlige 3 behandlinger til, før farven holder ved. Disse hudtyper er sjældne, men de ses engang indimellem, hvor der skal 4-5 behandlinger til, før et resultat ses som færdigt. Dette er en helt normal procedure. I værste tilfælde, kan der ske fuldstændig udstødelse af pigmentet dvs. At huden ikke lagre farven og videre behandlinger fortages ikke. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger, der er fortaget, dette anses for at være en yderst sjældent risiko.

Det er meget normalt at området vil være ujævn, mangle farve hist og pist efter 1. behandling. De har højest sandsynligt heller ikke holdt farve samme sted. Samtidig kan farven ændre sig fra meget utydelig farve i huden, til mere mættet farve efter 14-21 dage. Dette skyldes, at det er ny tynd hud, der er ved at dannes. Det ændrer sig gradvist efterhånden, som huden heler og genopbygges. Man kan derfor ikke regne med den endelige farve ved alle typer behandlinger, før end på 30 dag.

Når man kommer til 2 behandling, kan man trygt regne med at vi, som behandlere retter alle de små ujævnheder til.

Holdbarhed:

Selve behandlingen er den mest holdbare de findes på markedet den dag i dag. Holdbarheden er op 2 hos nogle længere, hos andre kortere. Holdbarheden afhænger af hudtype, genetik, livsstil, hormonelle forandringer, sollys ect. 

Ved autoimmune lidelser og ved nogle hudtyper kan der ske total udstødelse af pigmentet ved 1 behandling. Vi kan derfor ikke holdes ansvarlig for antal behandlinger eller længden på holdbarhed.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker farven i huden længere ?

Det er vigtigt at vide, at de pigmenter, vi anvendes i klinikken til, at farvelægge huden, har en levetid. De er lavet til, at forsvinde over tid, hvis den korrekte teknik og dybde anvendes.

Ønsker man ikke længere sin mikropigmeterimg af sit hudområde, så fravælger man sin årlige opfyldning. Herefter vil området fade gradvist over tid. Hos nogle hudtyper forsvinder farven hurtigere end andre. Man skal dog være indstillet på, at der kan være farverester i huden over en periode. Dette er et ufrivilligt faktum, som ikke kan fravælges. 

Hvis du vil være sikker på en flot fading, så vælg altid en behandler, der anvender Swiss Colors pigmenter/farver.

Koster det penge at holde ved lige?

Ja, det koster penge, at holde sit farve i huden ved lige. Det kan komme bag på nogen, at mikropigmentering skal holdes ved lige. Mikropigmentering er kun et semi-permanent  behandling, som ligges i det øverste hudlag og som gradvist vil forsvinde, i takt med at huden fornyer sig ca. Hver 30 dag.

Ligesom ved alle andre kosmetiske behandlinger skal disse type behandlinger også holdes ved lige. Antal opfyldninger og holdbarhed er bestemt ud fra oplyste faktor længere oppe. Vi kan derfor ikke gøres ansvarlig for dette.

Pigmenterne/farverne: 

Vores anvendte pigmenter og teknikker gør, at farven forsvinder helt fra huden igen. Det er dog et ufrivillig faktum, der kan sidde farvereste i huden inden farven forsvinder helt fra huden. 

Er alle kandidater for medicinsk pigmentering ?

Nej, ikke alle er kandidater  (læs emnet om ”hvornår er man ikke kandidat længere nede på siden. Har du en af de oplyste tilstande, så bedes du kontakte Stella Simoné og får en afklaring og evt. Risici ved dette.

Selvom man ikke har nogle af de beskrevne tilstande, vil vil i nogle specifikke tilfælde vælge at takke nej, til at behandle.

Er aftercare vigtig ?

Når behandlingen er slut, og vi har udført vores arbejde, så er det dig der skal passe og pleje dine bryn, efter de retningslinjer du har fået af din behandler. 70% af resultatet afhænger af om man følger aftercaren. Du får udleveret aftercare instrukser efter din behandling.

Overholder man sin aftercare til punkt og prikke, er der en meget større sandsynlighed for, at man vil hele pænt og bevare så meget af farven som muligt, hvilket kan spare en for flere unødvendige touch ups, som koster penge. Samtidig er der ingen garanti for holdbarhed eller resultat, da der arbejdes i leverede hud, hvilket vi som behandler ikke har nogen indflydelse på.

Vi har vores helt egen unikke aftercare instrukser, som er baseret på evidens og erfaringer. Vi anbefaler at du følger vores instrukser uafhængig af andre fortællinger.

International Swiss Color Træner 

Stella Simoné er både træner på uddannelserne til medicinsk pigmentering og den der tilbyder behandlingerne i klinikken. Vi kan derfor sikre dig top kvalitet og erfaring. Den medicinske del har været under udvikling de sidste 20 år. Via vores samarbejdspartner holder vi os opdateret og er faglig uddannet af højeste kvalitet

 

World's Fastest

Behandlingsforløbet

Information om sikkerhed og procedure:

Alle behandlinger starter med udleveret information omkring mikropigmentering, forventning, risici mm. Der underskrives herefter en samtykkeerklæring, hvor man giver sin underskrift på, at man har læst og forstået alle informationer.  Herefter vil der være en personlig snak om ønske og forventninger. Der ydes ligeledes bedøvelse under hele forløbet, så smerte formindskes.

Proceduren:

Under hygiejniske forhold arbejdes ,der i det yderste lag af huden (epidermis), hvor pigmentet/ farven disponeres ned i. Nogle oplever en let smerte og andre en lidt større. Dette er meget forskelligt og individuelt. Det er derfor vigtig, at man er forberedt- har spist og fået væske inden behandlingen.

Efter behandlingen:

Skal du forvente at det område, hvor der er blevet pigmenteret/farvelagt vil være rødt og hævet i nogle timer. Du kan sagtens køre bil og/eller tage direkte på arbejde efterfølgende. Dog er der forbehold som bla. sved, sol, vand, sauna og svømmehal, som man skal holde sig væk fra i 7-10 dage. Dette gælder ved alle behandlinger. Det er samme procedure hver gang du kommer til en behandling.

Selve helingsprocessen:

Vare typisk fra 7-10 dage. Der vil i løbet af denne tid dannes sårskorpe på huden, der gradvist vil forsvinde. Det er derfor vigtigt i disse dage, at overholde aftercare -instrukserne, da 70% af det endelige resultat, afhænger af dit forløb bagefter og hvorvidt du overholder retningslinjerne. Du får udleveret alle informationer efter endt behandling.

Hele mikropigmenterings proceduren:

Man skal i gennemsnit, altid regne med mindst 3 behandlinger i alt, før et resultat ses som færdigt. Antal behandlinger varier fra hudtype, genetik, livsstil heriblandt hormonelle forandringer, solforbrug, medicinforbrug osv. Der kan her være enkelte hudtyper, der skal have flere. Dette ses som en sjældent risici.

De fleste behandlinger kan forgå med 4 – 14 ugers mellemrum for, at opnå det bedste resultat. Det er derfor vigtig, at man kommer til sine efterfølgende touch up´s i dette tidsrum, da det ellers kan betyde flere behandlinger i sidste ende, før et pænt og jævnt resultat opnås.

Nogle hudtyper vil kræve flere behandlinger, hvilket betyder at selve hudtypen har svært ved, at holde på pigmentet/farven. Derfor kan der desværre ikke gives nogen garantier for, at pigmentet forbliver i huden eller, hvor mange behandlinger der skal til og hvor længe holdbarhedsperioden er. Vi kan derfor ikke holdes ansvarlig for manglende pleje, mangelene efterbehandlinger, ukorrekte oplysninger ift. medicin og heldbredstilstande.

Det er ligeledes ikke muligt, at forudsige, hvordan huden vil reagere, og det endelige resultatet, da der arbejdes i levende hud. Du skal derfor være indforstået med, at det er på eget “ansvar” og reklamationer er derfor ikke mulige.  Det er dog meget sjældent, at resultatet ikke kan blive tilfredsstillende.

Efterfølgende holdbarhed:

Ønsker du at fremme holdbarheden af din nye permanent behandling er der nogle ting du kan gøre:

Brug altid solcreme med højt faktor på dit permanente område eller tildæk det med tøj. 

Brug aldrig cremer, kosmetisk behandling, peelinger med og uden laser, ansigtsrens og andre kosmetolog behandlinger på det pigmenterede område. 

World's Fastest

Hvornår er man ikke kandidat

Hvis du lider af én eller flere af følgende tilstande, tilrådes det  ofte ikke at få påført permanent make-up. Kontakt os og hør nærmere.

Kontraindikationer: 

 • Diabetes (kan i nogle tilfælde godt få permanent makeup)
 • Hæmofili
 • Kronisk hudsygdom
 • Ekstremt kontakt allergi
 • Kardiovaskulære sygdomme
 • Brug af antikoagulanter
 • Keloid ar 
 • Bindevævssygdom
 • Psoriasis på det ønskede område
 • Lupus
 • Påførelse på områder der har været udsat for et plastikkirurgisk indgreb eller strålebehandling
 • Påførelse på områder med buler, mørke modermærker, hævelse eller anden form for irritation

Forbigående kontraindikationer

 • Gravitet/amning
 • Hormon salver
 • Herpes i det ønskede område
 • Betændelse i kroppen
 • Acne behandling i form af creme eller piller. Her skal man vente 6 måneder
 • Andre hormorner/steioder. Her skal man vente 6 måneder

Er du i tvivl, så kontakt os gerne. Fortæl altid ved booking, hvis du lider af en/eller flere sygdomme eller indtager medicin.

 

Kontakt/spørgsmål